Utsatta barn

Var femte israelisk familj och vart tredje barn lever under existensminimum.
Du kan hjälpa de utsatta barnen med en gåva till vårt arbete.

Utsatta barn

Vi stödjer tre barnbyar i Israel med ca 650 barn. Behoven av bland annat hjälplärare, psykologer och terapeuter är stora. Hjälp oss att ge barnen en trygg framtid. Läs mer om de olika barnbyarna nedan.

För 300 kr/månad hjälper du ett barn i en av våra barnbyar.

Barnbyn Neve Michael

Barnbyn Neve Michael

I barnbyn Neve Michael bor ungefär 280 barn som av olika anledningar måste komma bort från sina destruktiva hemmiljöer. Misshandel, psykiska problem, missbruk eller att barnen blivit föräldralösa och saknar släktingar med möjlighet att ta hand om barnen, är vanliga orsaker. Här bor barnen i en familjelik miljö där de med hjälp av terapeutiskt stöd och kärlek utvecklas till trygga, självständiga individer. Neve Michael tillhandahåller ett dygnet-runt-öppet kriscenter, ett speciellt kriscenter för tonårstjejer, en förskola, en grundskola, ett kriscenter för barn, samt ett externt terapi- och kriscenter för familjer i riskzonen. De senaste åren har vi totalrenoverat byns kriscenter, renoverat ytterligare en byggnad samt finansierat ett helt nytt hus med verksamhet för de yngsta barnen.

Barnbyn Afula Ilit

I barnbyn Afula Ilit bor ca 90 barn i åldrarna 5 – 16 år, fördelade i åtta familjeenheter. Utöver dessa barn kommer 30 barn varje dag till områdets två förskolor. Vi fick kontakt med byn år 2008 och behoven var enormt stora. Det första vi i Sverige samlade in pengar till i Afula Ilit var en lekplats. Den som tidigare fanns där var nämligen utdömd som farlig av myndigheterna.

Sedan har vi tack vare många generösa gåvor kunnat renovera centralköket i byn, sportplanen, byggt upp och renoverat flera byggnader, bytt ut utrustning och möbler samt handikappanpassat flera byggnader. Tack vare era gåvor har vi även byggt nya skyddsrum i barnbyn.

Barnbyn Afula Ilit
Barnbyn Karmiel

Barnbyn Karmiel

I barnbyn Karmiel bor ungefär 250 barn. De flesta av de barn som bor här kommer hit efter domstolsbeslut med mycket traumatiska erfarenheter i bagaget. Det kan till exempel vara misshandel, övergrepp, föräldrar som sitter i fängelse eller andra tragiska omständigheter. Här får de växa upp tillsammans med ca 12 andra barn i varje hus, med ett ”föräldrapar” som ser till att de har allt de behöver. Det finns även tre tonårsenheter i Karmiel, samt ett soldathem för hemlösa soldater som inte har någon annanstans att ta vägen under sin ledighet.

Många byggnader är i oerhört dåligt skick. Under 2018 pågick totalrenoveringen och utbyggnaden av det tredje huset finansierat av svenska insamlade gåvor. Ett fjärde hus kunde med hjälp av våra medel helupprustas på samma sätt under 2019. Nu har även hälsokliniken totalrenoverats och ett femte svenskt bostadshus byggts.