Om oss

Bakgrund

Keren Hayesod (betyder grundfonden på hebreiska) startade 1920 som en del av den sionistiska rörelsen. Grundarna deklarerade att ”Nyckeln är i det judiska folkets händer” och i denna anda hjälpte våra donatorer till att bygga upp ett fungerande israeliskt samhälle inom utbildning, jordbruk, turism, industri, kultur och mottagande av invandrare.

Den israeliska riksdagen, Knesset, fastslog i en lag från 1956 att våra uppgifter är att samla in medel för att stärka staten Israel, att hjälpa till med invandring till Israel och att bidra till enandet av det judiska folket. Vi verkar fortfarande i samma anda och arbetar i dag i ca 50 länder över hela världen.

I Sverige heter vi Förenade Israelinsamlingen. De insamlade medlen ställs till vår verkställande organisations, The Jewish Agency for Israel, förfogande. Huvudändamålet har alltid varit att hjälpa till med invandring och integration. I tider när invandringen går ner satsar vi mer på att hjälpa andra utsatta – barn och ungdom, äldre och handikappade.

Hjälp oss att hjälpa

Det enklaste och bästa sättet att hjälpa är att ge en gåva. Vilket sätt du än väljer att skänka på kan vi garantera att pengarna oavkortat går till det ändamål du själv har valt.