Israelresa hösten 2019

Publicerad:

Den årliga höstresan ägde rum 17 – 24 september. Pris 17 900 kr/person i dubbelrum (4 900 kr i enkelrumstillägg).
I priset ingår flyg t o r, buss hela veckan, vår fantastiska svensktalande guide Eva Yaron, samtliga inträden/entréer, sex luncher och tre middagar, samt vatten på bussen. Resorna brukar snabbt bli fullbokade. Hör av dig snarast på resa@israelinsamlingen.org för att vara säker på din plats. I samband med detta betalar du även en handpenning på 4 000 kr/person. Slutbetalning sker senast den 19 augusti. Betala till bankgiro 671-6609 eller via hemsidan.

Tisdag 17 september

Direktflyg på eftermiddagen till Tel Aviv från Stockholm med Norwegian. Vi åker till Jerusalem och checkar in på Hotel Prima Royal. Middag på Rimon Coffee Shop.

Onsdag 18 september

Dagen börjar med att Isaac Bachman, Israels förre ambassadör i Sverige, besöker oss på Keren Hayesods huvudkontor. Därefter åker vi till Yad Vashem – alltid en känsloladdad upplevelse. Vi äter lunch på en restaurang nära Israel Museum och tar oss sedan till Kotel/Västra Muren för att se en del nya utgrävningar. Gemensam middag på kvällen med en gästtalare om ”Israel efter valet”.

Torsdag 19 september

Vi checkar ut från hotellet och besöker Hertzl-museet. Vi åker mot Tel Aviv och besöker ”Center for Israeli Innovation”. Lunch på Bino be-Pita på Rotschild Blvd. Besök i gamla delen av Jaffa. Sedan checkar vi in på Metropolitan Hotel i Tel Aviv. Middag på egen hand.

Fredag 20 september

Vi välkomnar en gästtalare på hotellet som talar om den israeliska ekonomin. Besök i stadsdelen Florentine. Sedan väntar det intressanta Palmach-museet. Falafellunch. Eftermiddagen är ledig. På kvällen har vi gemensam shabatmiddag med Lone soldiers.

Lördag 21 september

Shabat – ledigt

Söndag 22 september

Efter frukost åker vi åker söderut förbi en plats där man ser mot Gaza. En genomgång av situationen längs gränsen. Därerfter besöker vi Alumotskolan i Beersheva. Efter lunch besöker vi ANZAC Museum, som hedrar minnet av australiska och nyzeeländska soldater. Därefter inviger vi ett svenskt projekt på Nurit integrationscenter i Beersheva. Sedan tillbaka till Tel Aviv. Kvällen är fri.

Måndag 23 september

Vi checkar ut från hotellet och åker till ett Youth Futures-projekt i Bnei Brak. Efter detta rör vi oss norrut och besöker barnbyn Neve Michael där vi också äter lunch. Därefter fortsätter vi till en annan av de barnbyar vi stödjer, i Karmiel. Avslutningsmiddag på hotellet Dan Panorama i Haifa med gästtalaren Eyal Dror som pratar om humanitär hjälp till civila syriska krigsoffer.

Tisdag 24 september

Efter frukost får vi en guidad tur av ”German Colony” i Haifa, besöker Stella Maris och Elias grotta. Sedan besöker vi Amigour äldreboende i Kiryat Yam, utanför Haifa. Lunch på en trevlig restaurang, därefter besök på ett jordbruk som specialiserat sig på örter och kryddor innan vi åker mot Ben Gurion-flygplatsen för resa tillbaka till Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *