Testamente

Att testamentera till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod är ett generöst och tryggt sätt att föra vidare din livsgärning på. Du blir på detta sätt del av Israels framtid.

Invandring till Israel

Vi har många års erfarenhet, långsiktighet och goda relationer, som garanterar att din vilja blir verklighet på bästa sätt. Samtliga medel vi mottar genom arv och testamenten går enbart till ändamål i Israel.

Du väljer själv vilket eller vilka ändamål i Israel att stödja. Enbart under de 15-20 senaste åren har många projekt blivit verklighet tack vare generösa arv/testamenten och andra större donationer.

Barnbyarna

Dessa byar tar hand om ca 650 barn som omhändertagits av sociala myndigheter eller domstolar. I Neve Michael har vi renoverat och byggt ut skolan, tre bostadshus, kriscenter för tonårstjejer, ytterligare ett kriscenter och byns gymnastiksal. I Afula Ilit har vi byggt en ny lekplats, en sportplan, totalrenoverat byns centralkök, renoverat fem bostadshus och två hus för fritidsaktiviteter. I Karmiel har vi totalrenoverat och byggt ut tre bostadshus. 

Barnbyn Neve Michael

Utsatta äldre

Många invandrade äldre har det svårt i Israel, utan tillgångar och med låga pensioner. De förtjänar en trygg ålderdom i sitt nya hemland. Vi har byggt och renoverat många projekt för äldre i Beersheva, t.ex. äldreboenden, dagcenter och ett vårdhem för dementa. De senaste åren har vi gjort detsamma i Kiryat Yam, Holon, Bat Yam, Kiryat Ono och Tel Aviv. Hösten 2023 finansierar vi utbyggnad av ännu ett äldreboende med 90 nya lägenheter i Tel Aviv.

Utsatta äldre i Israel

Särskilda projekt

Öronmärkta donationer har mottagits för bl a utbyggnad av ett dagcenter för handikappade, ett center för etiopiska judar, ett flertal projekt för barnen i Alumotskolan i Beersheva och ett vattenforskningsprojekt. I Tel Hai College har donationer finansierat ett nytt laboratorium, ett renoverat center för ungdomar med inlärningsproblem, utbyggnad av ett nytt bibliotek samt många studiestipendier.

Utsatta barn

Mycket har gjorts, men det är ett ständigt pågående arbete.

Gör som många andra – bli en del av vårt framgångsrika arbete i Israel. För mer information och ett personligt möte, kontakta:

Ulf Cahn 
Tel: 08-667 67 70
E-post: ulf.cahn@israelinsamlingen.org

Vi utlovar givetvis full diskretion och kan också erbjuda gratis juridisk rådgivning genom erfarna advokater i Sverige, Israel och andra länder.

Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod har organisationsnummer 802006-1738.